Edulliset kotisivut

Haaste - nettisivut edullisesti 

Sain tehtäväkseni suunnitella ja pystyttää yksinkertaiset nettisivut edullisesti. Vaatimuksina olivat:

Vaihtoehdot

Mietin aluksi, että onkohan työnanto edes mahdollinen noilla spekseillä? 

Löytyyhän noita palvelun tarjoajia, mutta useimmissa on kuitenkin se rajoitus, että ilmaisen tai edullisuuden hinnalla pitää tyytyä tarjoavan palvelun brändiin tai mainoksiin. Tai sitten se ei enää olekkaan kovin halpaa. Tällaisia palveluntarjoajia ovat ainakin Weebly, Wix, Squarespace ja Duda.co ihan vain joitain yleisimpiä mainitakseni.

Ja toki olisi aina vaihtoehtona WordPress-ratkaisut jonnekkin webhotellin tai oman palvelimen nurkalle pystytettynä, mutta sen suhteen olin tehnyt jo periaatepäätöksen, että en enää ikinä rupea yhtäkään WP sivustoa rakentamaan tai ylläpitämään. Sen verran on taskussa huonoja kokemuksia tietoturvan suhteen.


Entä muut vaihtoehdot?

Sitten muistin Googlen Sites -palvelun ja päätin tarkistaa, että mihin suuntaan palvelu oli kehittynyt siitä, kun sitä noin 10 vuotta sitten olin kokeillut. Yllätyksekseni Google on pistänyt merkittävää panostusta tuotteeseen ja löysinkin itseni rakentelemassa uusia sivuja ennen kuin edes tajusin. 

Ratkaisu

Päädyin siis lopulta toteuttamaan kotisivut Google Sites palvelun avulla. Sites on käytännössä Google Drive palvelun kautta hallinnoitava yksi tiedosto, jonka kautta käyttäjä pystyy valmiista moduleista kasaamaan ja julkaisemaan nettisivut jopa parissakymmenessä minuutissa. Keräsin kiinnostuneita varten listan plussista ja miinuksista.


Plussat


Miinukset


23.5.2023 by Markus Tourunen

Herättikö kirjoitukseni ajatuksia?